20% автобусных перевозчиков в Харьковской области повысили стоимость проездаБлизько 20% міжміських автобусних перевізників підвищили вартість квитків. Про це повідомив "SQ" заступник голови правління ВАТ "Харківське підприємство автобусних станцій" Олег Болдирєв.

За його словами, вартість квитків зросла приблизно на 20%, при цьому здорожчання торкнулося міжобласних рейсів. "Вартість квитків на рейси внутрішньообласного повідомлення не зросла ні на копійку, тому що ці тарифи регулює Харківська облдержадміністрація, і ніякі зміни до цих тарифів поки не вносилися", - зазначив О.Болдирєв.

Головною причиною підвищення вартості проїзду автобусними перевізниками О.Болдирєв називає зростання цін на пальне. "Пальне - це основний компонент собівартості перевезень. При цьому потрібно розуміти, що перевізники не так уже охоче йдуть на таке підвищення, адже зараз існує жорстка конкуренція із залізницею: сьогодні підніметься ціна квитка в автобусі - і завтра людина побіжить на електричку. Ринок сам регулює тут ціну, тому, якщо відбувається підвищення вартості квитків, значить, це вже крайній випадок, і перевізнику просто нікуди подітися. Ймовірно, цей процес буде тривати, але поки що масового здорожчання у нас немає", - зазначив О.Болдирєв.

Довідка "SQ". У Харківській області в цілому працює близько 300 автобусних перевізників, обслуговується близько 800 рейсів.