Харківській області обіцяють списати заборгованість за спожитий газ, яка утворилася до 1 січня 2010 р., і всі штрафні санкції за несплату до 1 січня 2011 р. Як повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, списати повинні майже 40% загального боргу харківських підприємств за газ. "Орієнтовна сума списання боргів - 618,7 млн.грн., у тому числі штрафні санкції на 245,8 млн.грн.", - повідомив віце-губернатор.

Він зазначив, що 12 травня Верховна Рада прийняла закон "Про деякі питання заборгованості за спожитий природний газ та електроенергію", але Кабінет міністрів досі не затвердив порядок списання теплопостачальним підприємствам боргів за газ. "Обласна комісія вже затвердила всю необхідну документацію, ми направили відповідний запит до Кабміну, де сьогодні він і знаходиться на розгляді. Я думаю, що рішення буде прийняте до початку нового опалювального сезону", - розповів В.Дулуб.

За словами заступника голови ХОДА, борг підприємств області за газ, спожитий в опалювальний сезон 2010 - 2011 рр., становить 728,9 млн. грн., розраховується область за газ цього року на рівні 66%.