цена, сало, молоко, цены в харьковеСпоживчі ціни в Харківській області в січні підвищилися на 0,2% (у цілому в Україні - також на 0,2%). Про це повідомили "SQ" в Головному управлінні статистики в Харківській області.

Серед продуктів харчування суттєво подорожчали овочі: огірки, капуста, помідори, буряк на 16,9-22%, морква - на 13,3%, картопля, гриби, часник, цибуля - на 6-8,8%. Також подорожчали хлібобулочні вироби: хліб пшеничний першого і вищого гатунку на 5,7% і 4,1% відповідно, батон - на 2,5%, хліб житній, житньо-пшеничний - на 1,2%, багет - на 0,9 %. Відносно хліба пшеничному з борошна першого сорту, а також житнього та житньо-пшеничного  хліба було зафіксовано як подорожчання з середини місяця, так і здешевлення на останньому тижні. Стали дорожчими сир "Едам", маргарин, макаронні вироби з м'яких сортів пшениці, борошно, крупа манна, рис, пшоно (на 1,2-3,2%), сметана, риба жива, скумбрія копчена, ковбаса варено-копчена, молочні суміші для дитячого харчування (у межах 1%). Разом з тим подешевшали: сало, молоко, апельсини, мандарини, банани, вода питна, крупа гречана, цукор (на 1,2-2,8%).

Серед непродовольчих товарів в межах 2% подорожчали газети, жарознижуючі та знеболюючі препарати, спортивний одяг, домашнє жіноче взуття, мікрохвильові печі, електрочайники. Поряд з цим подешевшали: зимова чоловіче взуття (на 11,3%) і в межах 1,7-5,2% - одяг, головні убори та взуття минулого сезону.

Серед послуг, що надаються населенню, стали дорожчими послуги санаторно-курортних установ (на 4%), послуги комплексного відпочинку, фотопослуги, проживання в пансіонатах і готелях (на 0,9-1,7%). Одночасно з цим знизилася вартість міжміського телефонного зв'язку (на 1,3%).