ДП "Завод ім.Малишева" (Харків) уклало контракти на 2012 р. на постачання 12 дизелів серії Д100. Про це повідомив "SQ" в.о. генерального директора заводу Микола Бєлов. За його словами, дизелі будуть поставлені на Одеську залізницю й українським гірничо-збагачувальним комбінатам. Вартість одного дизеля складає близько 3 млн.грн.

Як зазначив М.Бєлов, у дизеля Д100 ще багато прихованих резервів. "Він надійний, невибагливий, на нього налаштована ремонтна база залізниць, яка залишилася з часів колишнього СРСР. На заводі модернізували дизель, оснастили його електронним регулятором і новою паливною апаратурою", - зазначив М.Бєлов.

Він також повідомив, що залізниці Росії закуповують запасні частини для дизелів Д100, які ще експлуатуються в цій країні. У Росії виконується програма модернізації локомотивів дизелями російського виробництва. "Але після того, як був представлений покращений варіант Д100, російські залізничники виявили до нього інтерес", - зазначив М.Бєлов.

Довідка "SQ". Завод ім.Малишева заснований 1895 р. як паровозобудівне підприємство. Завод виробляє бронетехніку, обладнання для паливно-енергетичного комплексу, дизельні двигуни і двигун-генератори (серій ДТ, ДН, Д80, Д100) для залізничного транспорту, автотранспорту та суден, автономні джерела енергопостачання на основі дизель-генераторів і газових мотор-генераторів, бурошнекові комплекси БШК-2ДМ. До кінця року підприємство планує реалізувати продукції на 169 млн.грн.