На Південній залізниці в рамках підготовки до Євро-2012 створять п'ять локомотивних бригад для обслуговування міжрегіональних двосистемних електропоїздів виробництва компанії "Hyundai Rotem" (Корея). Про це 5 вересня повідомили "SQ у прес-центрі статутного територіально-галузевого об'єднання "Південна залізниця" (ПЗ). Усього для бригад відібрано 10 осіб - п'ять машиністів і п'ять помічників машиністів.

Як повідомили на Південній залізниці, зараз кандидати на ці посади проходять стажування в локомотивному депо "Жовтень", до цього два місяці підвищували кваліфікацію в Лубенському центрі професійної підготовки ПЗ (Полтавська обл.). А після того як поїзда "Hyundai" прибудуть на Південну залізницю, локомотивні бригади проведуть їх випробування на місцевих магістралях.

Також у прес-службі Південної залізниці повідомили, що 1 вересня група співробітників залізниці (начальник Лубенського центру професійної підготовки Юрій Комов, а також два машиністи-інструктори локомотивних бригад електровозного депо "Жовтень" Андрій Протанскій і моторвагонного депо "Харків" Володимир Передерій) вирушили до депо електропоїздів Дирекції із залізничних перевезень АТ "Литовські залізниці". Представники Південної залізниці вирушили до Литви, щоб озброїтися досвідом литовських колег з експлуатації двоповерхових електропоїздів чеського концерну "Skoda Vagonka", які теж будуть поставлені на Південну залізницю для Євро-2012 і які вже експлуатуються на литовських дорогах.

Довідка "SQ". Усього для обслуговування швидкісних поїздів на українських залізницях заплановано підготувати 50 локомотивних бригад: 25 на Південно-Західній залізниці і по п'ять на Львівській, Південній, Донецькій, Придніпровській і Одеській залізницях. Для створення локомотивних бригад ДАЗТ "Укрзалізниця" почала відбір кадрів, зокрема, до 30 вересня цього року на залізницях повинні визначитися з кандидатами на посади машиністів і помічників машиністів швидкісних електропоїздів, а до 30 жовтня - на посади начальників і стюардів швидкісних поїздів. Після попередніх конкурсів спеціальна комісія "Укрзалізниці" проведе професійне тестування кандидатів, наданих залізницями.

У рамках Євро-2012 у 2012 р. Південна залізниця отримає міжрегіональні поїзда "Hyundai": шість - до початку фіналу чемпіонату Європи 2012 р. і чотири - після його закінчення. 12 січня 2011 р.ПЗ уклала договір з ВАТ "Skoda Vagonka" (Чехія) на постачання двох двоповерхових міжрегіональних поїздів подвійного струму. Термін постачання поїздів - другий квартал 2012 р.