ДП "Завод ім.Малишева" (Харків) входить до шістки найбільших харківських підприємств, стосовно яких порушено справи про банкрутство, що мають у сумі близько 140 млн.грн. податкового боргу. Про це повідомили "SQ" у відділі масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян Спеціалізованої державної податкової інспекції з роботи з великими платниками податків у м. Харкові.

Як повідомили в інспекції, завод ім.Малишева має податковий борг у розмірі 12,56 млн.грн. Також до шістки увійшли Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (22,69 млн. грн.), ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" (3,13 млн. грн.), ТОВ "Альфа-медіа" (379 тис. грн. ), найбільші борги у ТОВ "МКС" (68,74 млн. грн.) і АКБ "Європейський" (32,29 млн. грн.). Усього великі підприємства Харкова заборгували державі 288,76 млн.грн. податків.

Довідка "SQ". 25 листопада директором ДП "Завод ім.Малишева" призначений Олександр Опанасенко. До нього гендиректором заводу був Олексій Підгорний.

На обліку в СДПІ перебуває 261 велике підприємство Харкова. Серед клієнтів СДПІ - ЗАТ "Філіп Морріс Україна", статутне територіально-галузеве об'єднання "Південна залізниця", ВАТ "Турбоатом", ЗАТ "Завод "Південкабель", ДП "Завод "Електроважмаш", а також низка банків Харкова.