Робітники ДП "Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка" завтра, 2 жовтня, проведуть мітинг біля прохідної підприємства (початок - о 8.00), а в середу, 3 жовтня (о 16.00), - на пл.Свободи, напроти будівлі Харківської облдержадміністрації. Про це 1 жовтня повідомив "SQ" лідер громадської організації "Трудова Харківщина" Павло Тищенко.

За його словами, вимога робітників усе та ж сама - виплатити зарплату. Тищенко зазначив, що працівники підприємства обурені тим, що гроші з держбюджету заводу перераховані, а виплати ведуться не інтенсивно. "Відбувається якась незрозуміла затримка виплати забргованості із зарплати", - заявив Тищенко. Зокрема, гроші видавали в п'ятницю, але в незначному обсязі.

Нагадаємо, на завод ім.Шевченка 6 вересня надійшло 10 млн.грн. від ГК "Укроборонпром" на виплату заборгованості із зарплати. На 27 вересня було виплачено 2,31 млн.грн., проводився розрахунок для виплати заборгованості із зарплати при звільненні співробітників, формувалися платіжні відомості для виплати поточної заборгованості.

Довідка "SQ". У червні 2012 р. заборгованість із зарплати на заводі ім. Шевченка становила близько 30 млн.грн. У серпні робітники заводу теж виходили на мітинг з приводу невиплати зарплати.

6 вересня під час візиту до Харкова прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що до кінця тижня на заводі ім.Шевченка почнуть виплачувати борги із зарплати.

Завод ім.Шевченка виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки й енергооб'єктів. У 1992-1997 рр. на заводі освоїли серійне виробництво електронних систем, приладів, блоків та датчиків, призначених для використання в різних видах бронетанкової техніки.