Иностранные инвестиции в Чугуев в 2011 г. составили 2,5 миллиона гривен

Прямі іноземні інвестиції до Чугуєва Харківської області у 2011 р. склали 2,5 млн.грн. Про це повідомила журналістам начальник відділу економічного розвитку Чугуївської міськради Наталія Посохова. За її словами, найбільш значущі інвестиції надійшли на підприємство "Авіто Нова" (виробництво безалкогольних напоїв) з ​​Нової Зеландії, на "Флоту ТЕКС" (з Росії), на Чугуївський завод паливної апаратури (з Росії), а також на АКПО (з Польщі).

За даними Н.Посохової, в місті підготовлені ще два інвестиційні проекти зі створення спільних підприємств, які чекають інвесторів. Чугуївський завод паливної апаратури підготував інвестиційний проект створення цеху з випуску продукції металообробки, а Чугуївський авіаремонтний завод - проект спільного виробництва безпілотних літальних апаратів.

За словами першого заступника голови Чугуївської райдержадміністрації Сергія Мотузного, обсяг прямих інвестицій у розвиток Чугуївського району за останні роки склав 151 млн.дол. У результаті на одного мешканця району припадає 3,2 тис.дол. інвестицій, а в середньому по області - 985 дол. Найбільший обсяг інвестицій припадає на Малинівську промзону, де найближчим часом планується відкрити завод з виробництва дріжджів "Бікорм".

Як повідомив С.Мотузний, у 2011 р. обсяг виробництва в районі склав 1 млрд.грн. У районі, зокрема, працюють лікеро-горілчаний завод "Прайм", завод мінеральних вод, Новопрокровський КХП, агрокомбінат "Слобожанський", Малинівський склозавод та інші підприємства.