До 100 жителів Вовчанська можуть бути в полоні у росіян. Точна кількість людей невідома. Про це в етері "Суспільного" повідомив начальник Слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов.

За його словами, поліції це стало відомо від свідків, що росіяни фактично взяли в полон все цивільне населення, яке залишилося у Вовчанську. Вони забороняють виїжджати людям з міста погрожуючи розстрілом.

Раніше Болвінов повідомляв, що росіяни взяли в полон 40 жителів Вовчанська. Вони зігнали цивільних мешканців до одного підвалу і тримають їх там як живий щит, адже поруч вони облаштували свій командний штаб. Інформації про те, чи є серед утримуваних діти, не було. 

Крім того, чоловіку, який відмовився виконувати накази росіян та вирішив піти, окупанти вистрілили впритул у голову. Це не єдиний випадок розстрілу цивільних. За словами поліцейського, з 10 травня росіяни здійснили не один воєнний злочин: вони вбили волонтера у Вовчанську, а в селі Стариця впритул вистрілили в цивільного чоловіка. А також російських військових підозрюють у вбивстві людини з інвалідністю.

Вовчанськ знаходиться за 4 км від україно-російського кордону. 10 травня російські війська почали наступ на півночі Харківської області. Вони намагаються просунутися в районі Вовчанська і Липців. Вчора, 20 травня, у ХОВА заявляли, що ЗСУ контролюють 60% Вовчанська. Там тривають безперервні обстріли та штурмові дії противника. Ворог зосереджує свої зусилля на спробах просунутися в місто й виштовхнути Збройні сили України, а також на флангах біля Вовчанська.