У Харкові заарештовано блогера-іноземця, який підтримував РФ і заявляв, що росіяни не обстрілюють мирних. Про це повідомили в прокуратурі.

Громадянин Чилі, який уже кілька років живе в Харкові, активно підтримував дії РФ у своїх соцмережах. Він писав дописи та знімав відеоролики, де говорив, що вторгнення РФ є "одним із найблискучіших вторгнень у сучасній історії", а також додавав, що російські війська не обстрілюють мирне населення. Крім того, підозрюваний звинувачував українських військових у постійних обстрілах Донбасу з 2014 року.

Іноземний блогер через відеозв'язок брав участь у новинах на російських телеканалах як очевидець, що перебуває в Україні і "бачить усе на власні очі". Російські журналісти називали його "незалежним спостерігачем і мужньою людиною, яка показує правду, що відбувається на території України з першого дня спецоперації".

55-річному чоловікові повідомлено про підозру за фактом виготовлення та розповсюдження матеріалів, у яких міститься виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.