У Харкові грабіжник забив на смерть пенсіонера. У прокуратурі повідомили, що суд виніс вирок. 

Злочин було скоєно у вересні 2022 року. 25-річний чоловік, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності, зокрема за розбій, домовився зі своїм 23-річним знайомим пограбувати місцевого жителя.

Грабіжники прийшли до будинку жертви на вул. Квіткінській. Один зі зловмисників перестрибнув через паркан і відчинив хвіртку, щоб впустити спільника.

Господар в одній із кімнат будинку лежав на ліжку. 25-річний рецидивіст підійшов до потерпілого, стягнув його на підлогу і почав бити по різних частинах тіла та по голові. Від отриманих травм потерпілий помер на місці.

Грабіжники обшукали будинок. Вони забрали інструменти, загальна вартість яких становить кілька тисяч гривень. 

Під час судового розгляду 25-річний чоловік визнав провину лише частково. Він заявив, що його друг запропонував піти йому разом до потерпілого і шантажував, що в разі відмови вб'є себе.

23-річний зловмисник провину взагалі не визнав. За його версією, коли він побачив, що подільник б'є літнього чоловіка, то одразу знепритомнів, а коли прийшов до тями, намагався відтягнути спільника від потерпілого, але той вдарив його в ребро.

Зібраних прокуратурою доказів було достатньо для винесення обвинувального вироку. Червонозаводський районний суд Харкова засудив чоловіків до 9-ти років позбавлення волі.