49-річний харків'янин може отримати 8 років в'язниці за повідомлення про місця роздачі повісток. Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт. 

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну харків'янин систематично поширював у Telegram-каналах інформацію про місця знаходження співробітників ТЦК, які видавали на вулицях повістки. Пости супроводжувалися фотографіями і відео, на яких зображені військовослужбовці ТЦК.  

Формулювання, які використовував чоловік, дискредитували роботу ТЦК

Поширення повідомлень про місця видачі повісток створювало передумови для того, щоб військовозобов'язані громадяни могли уникнути призову на військову службу. У прокуратурі повідомили, що дії обвинуваченого призводили до зростання напруги в суспільстві, завдавали шкоди авторитету ЗСУ та підривали обороноздатність нашої держави. 

Обвинувачений перебуває під вартою. За ч.1 ст. 114-1 (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) чоловікові загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі. Його судитимуть у Московському районному суді Харкова.    

З 24 лютого 2022 року в Україні введено воєнний стан. Усіх чоловіків віком від 18 до 60 років, придатних за станом здоров'я, можуть мобілізувати до ЗСУ.