Колишній настоятель одного з храмів Ізюмської єпархії (Харківська область) став настоятелем храму в РФ. Як повідомили в Харківській облпрокуратурі, священнослужитель активно підтримував дії РФ під час окупації Харківської області.

Так, влітку 2022 року в окупованій на той момент у Дворічній проходило святкування Дня Хрещення Русі. В ході свята цей священнослужитель благословляв російських солдатів і військову техніку РФ, а також просив знімати те, що відбувається на відео для проросійських медіаресурсів.

Коли після контрступу ЗСУ Харківську область звільнили, священик разом з родиною втік до РФ. Відомо, що він став настоятелем Іоанно-Предтеченського храму Тверської і Кашинської єпархії РПЦ.

Ведеться досудове розслідування.

Найвідоміший і високопоставлений священик з Харківської області, який втік до РФ, - це колишній митрополит Ізюмський і Куп'янський Єлисей (в миру - Олег Олександрович Іванов). Він брав активну участь у політичному та громадському житті окупованих територій Харківської області, що, згідно із Законами України, кваліфікується як колабораціонізм. Також митрополит відкрито заявляв, що не виконуватиме рішення Собору УПЦ, який засудив російську агресію.

Пізніше Єлисея відсторонили від обов'язків. Замість нього Ізюмську єпархію очолив Преосвященніший Іоанн.