Увечері 21 травня РФ втретє за тиждень вдарила ракетами по Циркунах. Внаслідок обстрілу пошкоджено приватний будинок, поранено місцевого жителя. Ще одна ракета влучила в землю, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За попередніми даними, удар було завдано двома ракетами С-300 з території Бєлгородської області, розповів речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко. За фактом обстрілу буде відкрито кримінальне провадження.

За інформацією обласного управління ДСНС, пожежі на місці влучень не було.

photo-2023-05-22-08-23-45-2 photo-2023-05-22-08-23-45

Циркуни - велике село, яке знаходиться на північному сході від Харкова відразу за окружною дорогою з боку Північної Салтівки. До війни тут проживало більше 6,3 тисячі мешканців. Через бойові дії та обстріли населений пункт сильно зруйнований.

18 травня РФ двічі за добу завдала ракетних ударів по Циркунах. Тоді були пошкоджені 13 будинків, два з яких зруйновані повністю. Також в результаті ракетного удару в Циркунах загинула одна людина. Ще двоє мирних жителів отримали поранення.

Цього року Циркуни відібрали для пілотного проекту комплексного відновлення за принципом "краще, ніж було". Під час свого візиту до Циркунів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що передусім у Циркунах відновлять ЦНАП, заклади медицини та освіти.