Кабмин выделил Харьковской области 235 миллионов гривен на компенсацию разницы в тарифахКабінет міністрів України виділив Харківській області 235 млн.грн. на компенсацію різниці тарифів і собівартості комунальних послуг. Про це 19 червня на засіданні комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування Харківської облради повідомив начальник Головного фінансового управління Харківської облдержадміністрації Сергій Овсянников. За його словами, відповідну постанову було прийнято вчора. Документ дозволяє починати розробку документації за кліринговими розрахунками підприємств водо- і теплопостачання і подавати її на узгодження в уряд.

Як зазначив С.Овсянников, планується, що до кінця року кошти на компенсацію будуть отримані. "Насправді необхідний обсяг компенсації більше, ніж обсяг коштів, виділений зараз урядом. Можливо, пізніше будуть внесені коректування в суму компенсації", - зазначив С.Овсянников.

Довідка "SQ". Заборгованість КП "Харківводоканал" за поставлену електроенергію на травень 2012 р. складає близько 300 млн.грн. Як зазначив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, борги перед енергетиками "Харківводоканал" може погасити за рахунок компенсації різниці в тарифах. За його словами, тариф КП "Харківводоканал" на водовідведення покриває 53% економічно обгрунтованих витрат, на водопостачання - 57%.