Харківський регіональний комітет економічних реформ розробив концепцію платного проїзду транзитного автотранспорту містом. Про це 13 травня на засіданні комітету повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, концепція буде направлена до всеукраїнського Комітету економічних реформ.

Як зазначив В. Дулуб, пропонується зробити платним в'їзд до Харкова транзитних вантажівок, ввести заборону на в'їзд транзитного вантажного транспорту до центру міста вдень, обмежити в'їзд всіх вантажівок до центру міста у певний час, ввести плату за в'їзд до центру місцевих вантажних машин. Плату за проїзд потрібно направляти до місцевих бюджетів (зараз збір за проїзд перевантажених авто направляється у вигляді штрафу до держбюджету - "SQ"), щоб їх витрачали на ремонт доріг, розвиток транспортної системи міста, реконструкцію існуючих та будівництво нових транспортних розв'язок.

Довідка "SQ". Наприкінці лютого 2010 президент України Віктор Янукович підписав указ про створення Комітету економічних реформ. Комітет створений для впровадження системних економічних реформ, спрямованих на вихід з фінансової та економічної кризи, забезпечення стабільного економічного розвитку України як передумови підвищення добробуту її населення. Комітет створюється як консультативно-радний орган при президентові України. Головою комітету є президент України, виконавчим секретарем - перший заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова.
Після створення центрального комітету були створені територіальні, в тому числі - у Харківській області.