У Харкові для гостей Євро-2012 з 6 до 26 червня будуть працювати 20 інформаційних пунктів. Їх створять на базі діючих кіосків "Союздрук", за основними маршрутами прямування та розміщення вболівальників. Про це 31 травня повідомив журналістам заступник директора Департаменту міжнародної співпраці Харківської міськради Олексій Понікаровський.

За його словами, працювати в цих пунктах будуть 40 студентів-волонтерів, які володіють іноземними мовами і пройшли спеціальне навчання. Вони будуть надавати інформаційні послуги та допомогу уболівальникам в орієнтуванні у місті. Робоче місце волонтерів, обладнане ноутбуком з доступом до інтернету, буде перебувати на вулиці поруч з кіоском. У всіх пунктів буде оперативний зв'язок між собою.

Довідка "SQ". У Харкові пройдуть три матчі групового етапу чемпіонату Європи з футболу 2012 р.: 9 червня відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія. Всі матчі пройдуть на стадіоні "Металіст".

Як раніше повідомив "Вісник державних закупівель", Департамент міжнародної співпрваці Харківської міськради за результатами тендеру уклав договір з міським КП "Центр розвитку міжнародної співпраці" на функціонування мережі двадцяти інформаційних пунктів. Вартість операції склала 400 тис.грн.

Туристично-інформаційні пункти відкриті також у новому терміналі міжнародного аеропорту "Харків" і в приміщенні Південного вокзалу на ст. Харків-Пасажирський.