У Харкові вийшла друком книга харківського журналіста Геннадія Сисоєва "Фашизофренія". Презентація книги відбулася 13 вересня в прес-центрі інформаційного агентства "STATUS QUO".

"Геннадій Сисоєв - людина досить помітна в харківській журналістиці. У 2004 р. він прийняв рішення піти з цієї сфери, зайнявся консалтингом і політичною діяльністю. Однак до останніх днів життя він багато писав. Він - автор трьох книг: "Чортова дюжина української незалежності" , "Я не рудий" і остання, яку ми представляємо, - "Фашизофренія", - розповів друг Сисоєва, директор Східноукраїнського центру стратегічних ініціатив Роман Травін.

За його словами, Сисоєв уважав цю книгу в цілому завершеною, але планував ще зібрати відгуки колег і доопрацювати її пізніше, коли текст "відлежиться", однак доля розпорядилася інакше: у листопаді 2010 року його не стало. Книга вийшла завдяки підтримці народного депутата України Алли Олександровської. "Вона підтримала цю ініціативу, і, що мене вразило, людину навіть не довелося просити", - розповів Травін.

Як сказано в анотації до видання, "Фашизофренія" - книга про "помаранчеву" політику і коричневу загрозу, у ній показана небезпека відродження ідеологій фашистського, нацистського і націоналістичного спрямування. "Я впевнена, що про цю людину ми повинні розповісти один одному і Харкову. Геннадій пішов із життя якось непомітно, тихо і спокійно. Коли Роман запропонував мені видати цю книгу, для мене було очевидним, що книга повинна побачити світ", - розповіла Олександровська.

За її словами, Сисоєв був людиною лівих поглядів. Журналіст кілька разів правив тексти нардепа. "Я була просто вражена: він вніс корективи - це було п'ять дотиків, і текст заграв. Це - як учні художника малюють картину, а майстер її завершує. Я внутрішньо ахнула. Мені була близька позиція цієї людини, а після її роботи я побачила ще і її талант. Ми втратили дуже талановитого журналіста", - розповіла Олександровська.

 

Довідка "SQ". Геннадій Сисоєв (14 грудня 1964 - 9 листопада 2010 р.) народився і жив у Харкові. Після служби в армії працював у заводській багатотиражці ХТЗ, в Харківському відділенні "ТАСС-РАТАУ", у газеті "Вечірній Харків", власним кореспондентом газети "Комсомольська правда" в Україні" по Харківській області, на радіо, телебаченні, у ЗМІ Києва. Член Національної спілки журналістів. Автор трьох книг. Писав вірші, деякі з них були покладені на музику і виконувалися харківськими рок-групами, писав блоги, вів інформаційний сайт.