В Харькове реорганизовали автобусные маршрутыУ Харкові скоротили 22 автобусних маршрути. Про це 8 грудня повідомив журналістам директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан. За його словами, зі 172 маршрутів залишилися 150. С.Дульфан підкреслив, що були прибрані дублюючі автобусні маршрути.

Крім того, на ринку транспортних послуг тепер працює 16 перевізників замість 64: за словами С.Дульфана, "всі дрібні перевізники влилися до складу більших".

  "При виборі перевізників ми орієнтувалися на базові підприємства, які мають свою територію, здатні за своїми фінансово-економічними показниками оновлювати рухомий склад, можуть забезпечити безпеку перевезень, мають навчений персонал і ремонтну базу. Насправді до перевізників висувається перелік вимог, основна частина яких сформульована в ліцензійних умовах, інші є у внутрішніх документах профільних міністерств", - підкреслив С.Дульфан.

Також директор міськдепартамента транспорту і зв'язку відзначив, що маршрути між перевізниками були розподілені так, щоб скоротити час під'їзду до кінцевих зупинок. "Ми намагалися перевізників прив'язати до тих маршрутах, на шляху яких є їх автопарки", - зазначив С.Дульфан.

Окрім того, як заявив на засіданні виконкому харківський міський голова Геннадій Кернес, за перевізниками також будуть закріплені зупинки, і власники маршрутів повинні будуть стежити за їх чистотою і збереженням.

Нова схема автобусних маршрутів не є остаточною. "Найближчим часом транспортна схема Харкова буде динамічною, ми будемо підлаштовуватися під потреби харків'ян", - заявив С.Дульфан.

З новим повним списком автобусних маршрутів можна ознайомитися тут.

 

Довідка "SQ". З початку тижня деякі автобусні маршрути в Харкові закрилися, інші - змінили схеми свого руху.

2 червня виконком Харківської міськради ухвалив рішення скоротити 22 зі 172-х автобусних маршрутів. З мережею міських автобусних маршрутів, запропонованої міськрадою за результатами скорочення, можна ознайомитися тут.