Куп'янська транспортна прокуратура порушила кримінальну справу стосовно посадових осіб ВАТ "Куп'янський цукровий комбінат". Про це повідомив начальник управління МВС України на Південній залізниці (ПЗ) Андрій Мельниченко.

За його словами, на початку червня під час відпрацювання матеріалів про розкрадання майна на Куп'янському цукровому комбінаті було встановлено, що посадові особи підприємства за попередньою змовою з керівниками комерційних структур розкрадають майно заводу. За інформацією правоохоронців, обладнання заводу пускали на металобрухт і занижували його реальну вагу при відвантаженні залізничним транспортом. За зібраними співробітниками управління МВС України на Південній залізниці матеріалами Куп'янська транспортна прокуратура порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.366 Кримінального кодексу України (службова фальсифікація).

За словами О. Мельниченка, зараз встановлюються та документуються корупційні зв'язки посадових осіб Куп'янського цукрового комбінату, а також встановлюються особи, які сприяли здійсненню цієї схеми.

Довідка "SQ". Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін 14 квітня заявив, що фінансове становище Куп'янського цукрового заводу настільки важке, що постійно надходять пропозиції "пустити підприємство на металобрухт", оскільки заборгованість заводу становить близько 120 млн.грн.

27 квітня заступник голови Куп'янської райдержадміністрації Микола Ситник повідомив, що Куп'янський цукровий завод хочуть купити турки. За його словами, черговий етап переговорів відбувся 23 квітня. М. Ситник зазначив, що складність ситуації в тому, що власники заводу (компанія "Укррос") перевели на цукровий завод частину боргів з інших підприємств. За оцінками експертів, вартість заводу може становити близько 25 млн.грн.