Близько 500 автомобілів взяли участь у другому параді автоклубів, який пройшов у Харкові

II Парад автоклубів пройшов 17 квітня у Харкові, на території виставкового центру "Радмір Експохол" (вул. Академіка Павлова, 271). Об 11.00 з парковки торгового центру "Караван" колона з 500 автомобілів виїхала до місця проведення самого параду - виставкового центру. У параді взяли участь автомобілісти з 60 автоклубів Дніпропетровська, Донецька, Києва, Полтави, Сум, Харкова, а також Бєлгорода і Москви (обидва - Росія). Крім того до параду приєдналися представники мотоклубів Харкова - близько 20 байкерів, а також члени клубу автомандрівників "doroga.UA" під керівництвом київського журналіста Андрія Тичини.

У рамках заходу з 12.00 біля виставкового центру проходила безперервна презентація всіх присутніх клубів. Також представники різних автоклубів помірялися силами в різних змаганнях і конкурсах. Зокрема, відбулася слалом-естафета. У ході цього змагання учасникам запропонували якомога швидше пройти маршрут-змійку між конусами-фішками - але не на машинах, як всі звикли, а просто штовхаючи перед собою звичайну автомобільну покришку. Як виявилося, найкраще це вийшло у представників клубу шанувальників "копійки" - ВАЗ-2101, які і стали переможцями слалом-естафети.

За словами прес-секретаря Харківського союзу автоклубів Євгена Пушкарьова, у Харкові досить різних автоклубів, які об'єднують фанатів окремих марок або моделей, шанувальників позашляховиків або ретрокласики. "І тепер з'явилася унікальна можливість побачити їх усіх в один час і в одному місці - на щорічному параді автоклубів", - підкреслив Є.Пушкарьов.

Довідка "SQ". Союз автоклубів - харківське межклубное об'єднання, створене 25 квітня 2009 р. під час проведення I Параду автоклубів на пл.Свободи в Харкові, який зібрав понад 300 машин. Мета Союзу - організація межклубної взаємодії, проведення розважальних заходів, а також допомога на дорогах. На даний момент в Союз автоклубів входить близько 30 автомобільних клубів Харкова.