Учителей харьковских школ обучили методике преподавания игры в гольфДводенний практичний семінар для вчителів загальноосвітніх шкіл з методики викладання гри в гольф відкрито 15 вересня в харківському "Superior Golf Club". Семінар веде інструктор з Великобританії Райан Парфетт, який працює тренером у Туреччині.

На початку семінару працівники "Superior Golf Club" провели для вчителів фізкультури екскурсію гольф-полем, розповіли про його устрій. Далі Р.Парфетт дав інтенсивний курс вступу в гольф, упродовж якого вчителі оволоділи практичними основами цієї гри. Навчання гольфу відбувалося за допомогою спеціального інвентарю, який закупили на кошти "Superior Golf Club" для десяти шкіл міста.

Як повідомив "SQ" головний спеціаліст Департаменту освіти Харківської міськради Юрій Зелінський, у десяти школах міста цього навчального року проводитимуть заняття з гольфу. "Я не можу сказати, що ці уроки відбуватимуться під час навчального процесу. Швидше за все, це будуть факультативні заняття. Після семінару ми з вчителями фізкультури зберемося й визначимо форму впровадження цього виду спорту в шкільне життя. Вже бачу, що вчителям подобається гра в гольф. Думаю, цей вид спорту зацікавить і дітей ", - зазначив Ю.Зелінський.

За його словами, один комплект інвентарю розраховано на 14-16 дітей. "Тому якщо виходити з того, що гольфом займатимуться тільки охочі, інвентарю вистачить на всіх. Заняття проводитимуть для дітей 4-х класів. Перший час у ці школи приїжджатимуть інструктори й допомагатимуть учителям навчати дітей. Уроки будуть безкоштовними", - підкреслив головний спеціаліст Департаменту освіти.

Довідка "SQ". У десяти загальноосвітніх школах Харкова, що обрало міське управління освіти для експерименту, від початку навчального року проводитимуть заняття з гольфу. Це школи № 53 (Червонозаводський р-н), № 26 (Орджонікідзевський р-н), № 54 (Жовтневий р-н), № 86 (Ленінський р-н), № 14 (Фрунзенський р-н), № 144 ( Московський р-н), № 62 (Київський р-н), № 6 (Дзержинський р-н), а також Авторська школа Бойка і школа університету "Народна українська академія".

На кошти "Superior Golf Club" для шкіл закуплено спеціальне гольф-спорядження, що дозволяє проводити тренування не тільки на відкритому повітрі, але й у шкільних спортзалах. Це обладнання розроблене в США для шкіл, дошкільних навчальних закладів, таборів і дозволяє отримати основні навички гри в приміщеннях, що не потребують переобладнання, а також у природних умовах шкільних подвірїв, галявин, пляжів.

У вересні 2009 р. у Харкові відкрито дитячу академію гольфу. Вона працює на базі харківського гольф-клубу "Superior Golf Club". В академію набрали групи дітей у віці 8-12 років, що відвідують заняття тричі на тиждень.

"Superior Golf Club" - харківський гольф-клуб, має поле загальною площею 29 га. Поле "Superior Golf Club" включає 53 бункери з довгим оперізувальний бункером, 9 лунок, вейст-бункери, штучні озера.