В Харькове состоится поединок по боксу между сборными Украины и МароккоМіжнародна зустріч між національними збірними України та Марокко з боксу відбудеться 6 жовтня в харківському Палаці спорту.

Як повідомив перший віце-президент Федерації боксу Харківської області Леонід Задорожний, Україна і Марокко будуть представлені одинадцятьма боксерами в кожній команді. На матч прибудуть делегації обох країн. У складі української збірної виступлять чотири харків'янина - майстер спорту міжнародного класу Денис Шкарубо (вагова категорія до 49 кг), майстри спорту Артем Мартинюк (до 60 кг), Віктор Макарицький (до 60 кг) і Валерій Подольський (до 69 кг).

У свою чергу збірна Марокко є найсильнішою африканською збірною, у складі якої до Харкова приїхали не тільки чемпіони країни, але і чемпіони Африки та учасники чемпіонатів світу. Як зазначили тренери марокканців, у 2010 р. їх тренерський штаб змінив стратегію підготовки боксерів, почавши спільно тренуватися з боксерами країн, які більш розвинені в боксі. "А Україна - це взірець для Марокко. Такі поєдинки - це відмінний шанс для марокканських боксерів підвищити свою кваліфікацію", - підкреслили тренери.

Для українських боксерів нинішня зустріч є етапом підготовки до Кубку Європи, який відбудеться 22-23 жовтня в харківському СК "Локомотив". За словами Л.Задорожного, українці будуть представлені найсильнішими боксерами країни - за винятком олімпійського чемпіона Василя Ломаченка, який отримав травму. У поєдинку візьмуть участь два чемпіона Європи з боксу серед молоді - Богдан Шелестюк (до 62 кг, Суми) та Євген Хитров (до 75 кг, Кривий Ріг).

Довідка "SQ". 2 жовтня в Івано-Франківську відбулася зустріч між збірними України і Марокко з боксу, в якій українська збірна здобула перемогу з рахунком 26:18.