Міжнародний турнір з пляжного волейболу серед чоловічих команд "Кубок пам'яті Г. Кірпи 2010 р" пройшов 29 липня - 1 серпня у сел.Коропово (Зміївський р-н, Харківська обл). Про це "SQ" повідомив президент волейбольного клубу (ВК) "Кенгуру" (Харків) Андрій Афанасьєв. У розіграші Кубка брали участь 50 команд з Алмати (Казахстан), Біловодська (Луганська обл.), Дворічної (Харківська обл.), Дніпродзержинська (Дніпропетровська обл.), Донецька, Змієва (Харківська обл.), Києва, Краматорська (Донецька обл.) , Луганська, Мілана (Італія), Москви (Росія), Одеси, Первомайського (Харківська обл.), Сум, Харкова та Херсона. Змагання організовані Федерацією пляжного волейболу Харківської області за підтримки Харківської облдержадміністрації і під патронатом Південної залізниці.

Переможцем турніру стала команда "Спартак" (Запоріжжя) в складі Миколи Бабича та Олександра Йошера. Друге місце у команди "Мрiя" із Сум (Валерій Самодай - Сергій Попов), третє - у запорізького "Спартака-2" (Сергій Михайлов - Сергій Сергієнко), на четвертому - представники харківського "Локомотива" Володимир Татаринцев та Андрій Куцмус.

Довідка "SQ". У складі команди з пляжного волейболу грає дві людини. Розмір майданчика - 16 на 8 м. Висота сітки у чоловіків - 2 м 43 см. Змагання з пляжного волейболу проводяться просто неба і на піщаному покритті. Перший міжнародний турнір з пляжного волейболу "Кубок пам'яті Г. Кирпи" відбувся 30 липня - 2 серпня 2009 р. Його переможцем стала команда в складі Миколи Бабича та Сергія Михайлова (обидва - Запоріжжя).