Голова Харківської обласної організації ВО "Свобода" Ігор Швайка буде балотуватися в народні депутати за одним з мажоритарних округів Харкова. Про це 20 квітня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив голова Харківської облорганізації партії "Фронт змін" Олександр Давтян. За його словами, зараз йдуть переговори між опозиційними партіями про консолідацію дій і висування найсильніших кандидатів від опозиції в мажоритарних округах.

І.Швайка підтвердив "SQ" інформацію про те, що кандидат від "Свободи" буде балотуватися за одним з мажоритарних округів Харкова, проте не став підтверджувати, що балотуватися буде саме він.

О.Давтян також розповів, що "Фронт змін" і "Батьківщина" в Харківській області поділили округи приблизно навпіл. "Я відразу скажу, що у "Фронту змін" не було кандидатів на всі 14 харківських округів, а у "Батьківщини" були. В результаті переговорів ми поділили округи приблизно 45% на 55%. Уже узгоджені кандидатури у Дзержинському, Київському, Комінтернівському районах міста, а в області - у Валківському та Куп'янському районах. Я говорю про приблизні центри майбутніх округів", - підкреслив О.Давтян.

Довідка "SQ". Парламентські вибори в Україні заплановані на 28 жовтня 2012 р.