Дорожньо-транспортна пригода сталася сьогодні, 20 квітня, на пл. Руднєва в Харкові, біля будівлі Апеляційного суду, де розглядається друга кримінальна справа стосовно екс-прем'єр-міністра України, лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко і проходили мітинги її прихильників і супротивників. За інформацією очевидців, мікроавтобус з символікою екс-губернатора Харківської області, голови облорганізації ВО "Батьківщина" Арсена Авакова збив пішохода, який переходив дорогу від пл. Руднєва. Начальник управління ДАІ в Харківській області Борис Федянін повідомив журналістам, що потерпілого у важкому стані відвезли до лікарні.

Як повідомив кореспондент "SQ" з місця подій, цей мікроавтобус оточили співробітники міліції, зараз він стоїть на узбіччі, ніяких пошкоджень неозброєним оком на ньому не видно, слідів крові теж немає.

Б.Федянін зазначив, що сам він не був свідком ДТП. За його словами, зараз перевіряється достовірність цієї інформації. Він додав, що про аварію повідомив на мітингу депутат Харківської міськради Іван Попович (фракція Партії регіонів).

За словами першого заступника голови облорганізації партії "Батьківщина" Ірини Єфремової, мікроавтобус нікого не збивав. Вона зазначила, що машина навіть не рухалася, а стояла на місці. До неї підійшли співробітники міліції, попросили водія мікроавтобуса вийти й оточили транспортний засіб. І.Єфремова уточнила, що вона не бачила, щоб за участю машини відбувався якийсь інцидент.

Як повідомив один з прихильників Ю.Тимошенко, сьогодні невідомий намагався проколоти шину цієї машини ножем.

Як заявив журналістам представник групи "Прорвемося!" Сергій Четвериков, який знаходився у згаданому мікроавтобусі, інформація про те, що автобус збив людину, - провокація і неправда. "Ми їхали по дорозі в районі Апеляційного суду. Я побачив Максима Мусєєва (директор КП "Харківпас", депутат міськради від Партії регіонів - "SQ") з групою коротко стрижених молодих людей спортивної зовнішності. Один з цих людей відокремився від групи, підбіг до мікроавтобусу і спробував проколоти шилом колесо. Після цього він утік. Ми зупинили машину, через деякий час підійшли співробітники ДАІ і сказали, що ми збили людину. Хоча ніякого зіткнення з людиною не було", - підкреслив С.Четвериков.