Співробітники Харківської обласної митниці вилучили у 32-річного громадянина Польщі автомобіль "Scania" та напівпричіп "Schwarzmuller" загальною вартістю 220 тис.грн. Про це 26 квітня повідомила "SQ" прес-секретар митниці Анастасія Уварова.

Автомобіль був вилучений через порушення митних правил. Співробітники митниці спільно із співробітниками дорожньо-патрульної служби на автошляху Київ-Харків-Довжанський під час перевірки документів встановили, що в напівпричепі було 17 тис. 350 кг товарів "секонд хенд". Вантаж був відправлений з Амстердама (Нідерланди) до Києва. Автомобіль прибув в Україну 18 квітня і був направлений у Київську регіональну митницю для завершення митного оформлення.

Після закінчення митних процедур водій із зазначеним вантажем виїхав до Харкова. Однак у відповідності до ст.119 Митного кодексу, тимчасове ввезення транспортних засобів на територію України допускається за умови, що такі авто не будуть використовуватися для внутрішніх перевезень на митній території України. У прес-службі митниці підкреслили, що громадянин Польщі використовував автомобіль для внутрішніх перевезень по Україні без дозволу митного органу, а значить, порушив норму Митного кодексу.