Арбитр матча Украина–Англия признал, что допустил ошибку, не засчитав гол М. ДевичаФутбольний арбітр з Угорщини Віктор Кашшаі визнав, що очолювана ним суддівська бригада допустила помилку, не зарахувавши гол українського футболіста Марко Девіча у матчі Україна - Англія. Про це повідомила "Ліга". "Після матчу ми подивилися повтори і відразу ж зрозуміли, що допустили помилку. Ми проаналізували ситуацію, але відповідно до вимог УЄФА судді не повинні коментувати власні рішення на публіці. У нас дуже невдячна професія, адже ми можемо прийняти 199 правильних рішень, але одна помилка може виявитися фатальною", - сказав В.Кашшаі.

Арбітр підкреслив, що йому "важко перенести те, що сталося, адже я знаю, скільки людей вірило в нас". "Але не можна змінити того, що вже відбулося. Ми змушені повернутися додому і повинні визнати, що ми закінчили чемпіонат Європи не так, як планували, оскільки допустили велику помилку. Тим не менше, я упевнений, що всі члени моєї команди винесуть урок з цієї невдачі, і в наступному сезоні ми зможемо довести, що все ще залишаємося в авангарді світового суддівства", - зазначив В.Кашшаі.

Довідка "SQ". 19 червня на 63-й хвилині матчу Англія-Україна за рахунку 1:0 на користь британців Марко Девіч пробив, і м'яч від воротаря англійців Джо Харта полетів у ворота. Захисник збірної Англії Джон Террі вибив м'яч, але, як показав відеоповтор, вже через лінію воріт. В.Кашшаі вирішив, що взяття воріт не було. У підсумку збірна України програла з рахунком 0:1 і вибула з боротьби на домашньому чемпіонаті Європи.

Те, що угорський суддя припустився помилки, визнав голова суддівського комітету УЄФА П'єрлуїджі Колліна. Президент ФІФА Йозеф Блаттер заявив про необхідність введення автоматичної системи визначення взяття воріт.