Під час проведення Євро-2012 у Харкові зменшилася кількість вуличних злочинів - грабежів, хуліганства, кишенькових крадіжок. Про це 20 червня повідомив журналістам заступник начальника Головного управління МВС України в Харківській області з Євро-2012 Володимир Ковригін.

За його словами, рівень вуличної злочинності знизився через велику кількість співробітників міліції, які патрулюють вулиці . "Через це у багатьох зловмисників відпало бажання вчиняти злочин. Окрім цього, завдяки відеокамерам увесь центр Харкова проглядався, у нас була можливість швидко реагувати на різні ситуації", - розповів В.Ковригін. За його словами, якщо зазвичай у Харкові відбувається 4-5 грабежів на добу, то в дні Євро-2012 їх було 1-2. Він також зазначив, що під час проведення в Харкові трьох матчів Євро-2012 міліція не допустила порушень громадського порядку.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. проходить у Польщі та Україні з 8 червня до 1 липня. У Харкові всі три матчі групового етапу зіграла збірна Нідерландів: 9 червня - зі збірною Данії, 13 червня - Німеччини і 17 червня - Португалії. Усі матчі пройшли на стадіоні "Металіст". Напередодні матчів від пл.Свободи до стадіону проходила хода, в якій брало участь кілька тисяч голландських та інших іноземних уболівальників, а також харків'ян, які їх підтримували.