Харківський єдиний центр управління міліцейськими нарядами, який буде забезпечувати координацію роботи всіх служб під час проведення Євро-2012, готовий до роботи. Про це 16 травня повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома. За його словами, 28 травня в центрі пройде перше тренувальне заняття, під час якого буде відпрацьований зв'язок з 10-ма штабами на різних об'єктах. Один штаб в "Епіцентрі" буде в резерві. "Можливо, 28 травня центр покажуть журналістам. Там встановлені комп'ютери, обладнані робочі місця", - зазначив В.Хома.

За його словами, інформація від штабів на об'єктах Євро-2012 буде надходити до центрального штабу прямими каналами зв'язку, де залежно від ситуації будуть прийматися рішення. Центр розрахований на 12 основних робочих місць і 4 додаткових. Під час проведення матчів Євро-2012 у центрі працюватимуть представники служб, що забезпечують безпеку, наприклад, міліції, МНС, медиків та "Укртелекому". Крім того, в центрі буде майданчик для поліцейських з інших країн, які прибудуть на чемпіонат, щоб вони могли координувати свою роботу зі штабом. "У них буде окреме приміщення, засоби зв'язку, копіювальна техніка - все необхідне, щоб вони могли в будь-який момент дати консультацію", - зазначив В.Хома.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру пройде в Києві. Згідно з жеребкуванням, збірна Нідерландів зіграє в Харкові всі три матчі групового етапу Євро-2012: 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.