Чергова хода голландських уболівальників напередодні матчу Нідерланди - Німеччина пройде завтра, 13 червня, від площі Свободи до стадіону "Металіст". Як повідомив директор Департаменту з підготовки та проведення Євро-2012 Харківської міськради Олександр Нечипоренко, очікується, що в ході візьме участь у два рази більше вболівальників, ніж у попередній раз, 9 червня (напередодні матчу Нідерланди - Данія).

Колона почне формуватися о 18.10 на пл.Свободи біля фан-зони. До неї планують приєднатися і німецькі вболівальники. О 18.30 колона рушить до стадіону. Маршрут той же, що і 9 червня: колона стартує з вул. Іванова від будівлі Харківської облдержадміністрації, далі йде вул. Пушкінською та повертає на пл.Конституції, а звідти - на Московський проспект. Після цього голландські вболівальники від Червоношкільної набережної через вул.Плеханівську вийдуть на вул.Тарасівську і підійдуть до стадіону "Металіст", де о 21.45 розпочнеться матч групового турніру фінальної частини Євро-2012 між Голландією і Німеччиною.

Також О.Нечипоренко розповів, що голландці попросили полити вулиці перед ходою, оскільки дуже спекотно. "Тому перед ходою уболівальників за їх маршрутом руху пройдуть поливні машини. Крім того, голландці попросили полити і фан-зону на площі Свободи. Постараємося все це виконати", - підкреслив О.Нечипоренко.

Директор Департаменту Євро-2012 розповів "SQ", що наразі в Харкові вже більше 2 тисяч німецьких уболівальників. До вечора їх буде ще більше.

Довідка "SQ". 9 червня у Харкові від фан-зони на площі Свободи до стадіону "Металіст" пройшла хода голландських уболівальників. У ході взяли участь до десяти тисяч осіб. Також у колоні були помічені кілька десятків уболівальників з Данії, які теж одягнені в кольори своєї національної збірної. Харків'яни вітали голландців з балконів і тротуарів вулиць. На деяких вікнах вивісили прапори збірної Нідерландів.

13 червня в Харкові на стадіоні "Металіст" відбудеться матч групи В Євро-2012 Нідерланди-Німеччина (початок о 21.45). Збірні прибули до Харкова за день до матчу.

12 червня міжнародний аеропорт "Харків" повинен був прийняти 21 рейс з уболівальниками з Нідерландів та Німеччини. А 13 червня, в день матчу Євро-2012 Нідерланди-Німеччина, харківський аеропорт очікує 56 рейсів. Також у ці дні в Харкові приземлиться 20 літаків бізнес-авіації. Згідно із заявою адміністрації Південного вокзалу, на 12-13 червня розкуплені всі квитки на Харків з усіх напрямків. Всього в день матчу Голландія-Німеччина в Харкові буде близько 10 тисяч голландських і 10 тисяч німецьких уболівальників. Усього очікується до 50 тисяч іноземних і українських уболівальників.