Харківський тхір-віщун Фред 11 червня в фан-зоні на пл. Свободи передбачив результати сьогоднішніх матчів чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Згідно прогнозу тхора, матч між збірними Франції та Англії, який розпочнеться о 19.00, виграють англійці.

У другій парі - Україна - Швеція (матч розпочнеться о 21.45) - тхір впевнено обрав українську збірну.

Довідка "SQ". 28 травня в прес-центрі Харківської міськради журналістам представили тхора-провісника результатів матчів чемпіонату Європи з футболу 2012 року. У дні матчів тхора Фреда привозять до фан-зони на 15 хвилин, там він "пророкує" результат матчу: обирає між двома мисочками з їжею і прикріпленими до них прапорами команд-учасниць матчу. З якої миски тхір візьме частування, та збірна і повинна перемогти.

8 червня Фред правильно назвав результат матчу Польща-Греція (нічия) і не вгадав перемогу Росії над Чехією (передбачив також нічию). 9 червня Фред правильно передбачив перемогу Данії в матчі з Голландією і перемогу Німеччини в матчі з Португалією (обидва матчі закінчилися з рахунком 1:0). 10 червня тхір правильно передбачив перемогу Хорватії в матчі з Ірландією, але не вгадав нічию між збірними Іспанії та Італії, віддавши перевагу італійцям.