Сегодня харьковский аэропорт ожидает 54 самолета с болельщиками

Міжнародний аеропорт "Харків" сьогодні, 9 червня, чекає прибуття 54 рейсів з уболівальниками Євро-2012. Як повідомили "SQ" у Східному регіональному управлінні Державної прикордонної служби України, перший чартерний рейс прибув із Амстердама (Голландія). Він приземлився о 10.14, на борту знаходилося 170 вболівальників з Нідерландів.

За інформацією прикордонників, учора прибуло 9 чартерних рейсів. Оформлення одного рейсу займає у прикордонників від 3 до 12 хвилин залежно від кількості вболівальників.

Як повідомили "SQ" у Департаменті Харківської міськради з питань підготовки до Євро-2012, на вчора до міста прибуло близько 900 іноземних уболівальників. На початок сьогоднішнього матчу Нідерланди - Данія (19.00, стадіон "Металіст") очікується прибуття 15 тис. уболівальників, 13 тис. з яких - голландці і данці.

Як розповів "SQ" начальник вокзалу станції "Харків-Пасажирський" Леонід Чалий, за 7-8 червня і ранок 9 червня на Південний вокзал прибуло 400 голландців і 60-70 датчан. Також приїхали росіяни (близько 60 осіб), була зареєстрована група з 10 німців, прибувають гості з інших країн, наприклад, з Китаю. Сьогодні більше 100 іноземців прибули ранковим потягом Київ - Харків.

Він повідомив, що коли іноземці звертаються для оформлення квитків, їм надають необхідну допомогу. "Але частина з них приїжджає з уже оформленими зворотними квитками або з квитками, заброньованими через інтернет", - зазначив начальник вокзалу.

Довідка "SQ". Сьогодні, 9 червня, в Харкові в рамках Євро-2012 відбудеться матч між збірними Нідерландів і Данії.