Харківська міськрада 24 жовтня під час сесії затвердила проект відводу земельної ділянки площею 0,35 га за адресою - вул.Сумська, 81 для будівництва об'єкта стаціонарної рекреації (зі знесенням нежитлового будинку). Йдеться про виділення землі під будівництво об'єкта громадського харчування на території Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького. Ця ділянка буде продана ТОВ "Слобожанський шлях" за 1,4 млн.грн.

Як зазначив харківський міський голова Геннадій Кернес, відповідаючи на питання "SQ" про доцільність продажу землі в парку, місто залучило до реконструкції парку Горького в тому числі й інвесторів, які вкладають свої гроші в створення інфраструктури громадського харчування в парку. "У даному випадку такий об'єкт, як земельна ділянка, є дохідною частиною бюджету, і це жодною мірою не впливає на цілісність роботи комунального підприємства "Центральний парк культури та відпочинку ім. Горького". Головне, щоб відвідувачі парку могли отримати якісну європейську послугу, в тому числі у сфері громадського харчування. Решта - це вже економічні розрахунки і доцільність. І ми продаємо земельні ділянки не тільки за адресою - вулиця Сумська, 81, але і по вулиці Сумській, 35 (сад Шевченка) і так далі. Там є об'єкти, в які люди вкладають свої гроші, працюють, обслуговують, і вони повинні мати відповідні гарантії", - підкреслив Кернес.

Також на сесії міськради затвердили проект відведення земельної ділянки площею 0,5026 га по вулиці Сумській, 134-А для будівництва багатофункціонального комплексу (зі знесенням нежитлового будинку). Цю ділянку продадуть ТОВ "Олівін 2010" за 1,8 млн.грн. Також під будівництво багатофункціонального комплексу затверджено проект відведення ділянки землі на вул.Петровського, 22 площею 0,0417 га. Ця ділянка буде продана ТОВ "Шайр" за 200 тис.грн.

Окрім того, депутати затвердили проект відведення земельної ділянки площею 0,8 га для реконструкції нежитлових будівель під торговельно-офісні приміщення по пр.Московський, 138-А. Цю ділянку за 1,6 млн.грн. продадуть ТОВ "Фірма "Анда". Крім того, було затверджено проект відведення земельної ділянки на вул. Академіка Богомольця, 1-А для експлуатації нежитлової будівлі під торговельно-розважальний комплекс. Цю ділянку площею 0,2196 га продадуть ТОВ "Аврора "Торгово- розважальний комплекс" за 659,6 тис.грн.

Також на сесії затвердили проект відведення земельної ділянки на пр.Московському, 256, де планують побудувати торговельний комплекс (зі знесенням нежитлового будинку). Ця ділянка площею 0,1557 га буде продана ТОВ "Гермес 2012" за 311 тис.грн. Окрім того, затверджене рішення про продаж ФО-П Колоколова І.В. земельної ділянки площею 0,0865 га на вул.Героїв праці, 22-В за 170 тис.грн., де буде побудований магазин непродовольчих товарів з офісними приміщеннями.