"Філіп Морріс Україна" та Київський регіональний офіс Фонду "Євразія" представили шість Центрів соціальної активності для людей похилого віку, які було відкрито в м.Харків.  

Центри було створено на базі територіальних відділень соціального обслуговування пенсіонерів та самотніх непрацездатних громадян. Центри мають два ключових завдання: надання соціальних, консультаційних та юридичних послуг; створення можливостей для спілкування завдяки спеціально організованим заходам.  

За результатами відкритого конкурсу для заснування та керування центрами було обрано чотири місцевих неурядових організації: Громадська організація «Юніті», Асоціація багатодітних матерів «АММА», Благодійний фонд «Центр реабілітації дітей-інвалідів «Промінь» та Благодійний фонд «Хесед-Шааре-Тіква». Центри працюватимуть у шести районах Харкова.  

Фонд "Євразія" адмініструє програму та надає часткове фінансування за рахунок коштів Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Харківська міська рада та громадські організації надають приміщення, інфраструктуру, а також залучають соціальних працівників. «Спільним завданням органів місцевої влади, бізнесу та громадських організацій є допомога місцевим громадам у покращенні рівня життя незахищених верств населення, - вважає  Регіональний віце-президент Фонду "Євразія" Ендрю Вілсон. - Участь місцевих  органів влади у підтримці цього проекту – це запорука  успіху та  стабільної роботи цих Центрів соціальної активності  в  майбутньому».  

Основні кошти в сумі 100 тис. доларів було надано завдяки Програмі благодійних внесків Ради Алтрія Груп. Інк – материнської компанії "Філіп Морріс Інтернешенл" та її споріднених компаній, у тому числі "Філіп Морріс Україна".  

«Вже понад десять років "Філіп Морріс Україна" є часткою харківсьої громади. Ми інвестуємо кошти не лише в розвиток нашого бізнесу, але й підтримуємо місцеві громади, де ми живемо та працюємо. Ця програма, яка об’єднала зусилля місцевих громадських організацій, бізнесу та влади, -- яскравий доказ наших намірів», - підкреслив Костянтин Рябенко, директор з корпоративних питань компанії "Філіп Морріс Україна".  

Проект створення центрів – вже третя спільна ініціатива Фонду "Євразія" та "Філіп Морріс Україна", що реалізується у Харкові. Довідка. Фонд "Євразія" є приватною неприбутковою організацією, фінансування якої здійснюється урядом США та іншими приватними донорами та донорськими установами. Починаючи з 1992 р., фонд "Євразія" інвестував понад $290 млн., наданих урядом США, та $80 млн. з інших джерел фінансування у більш ніж 8400 грантів та  проектів технічної допомоги у Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Казахстані, Киргизстані, Молдові, Росії, Таджикистані, Туркменістані, Україні та Узбекистані. За детальнішою інформацією завітайте на наш веб-сайт: www.eurasia.kiev.ua.

Публікація цього прес-релізу стала можливою завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Фонд "Євразія" несе відповідальність за зміст цього документа. Точка зору, відображена в документі, може не збігатися з точкою зору Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) чи Уряду США.