Цими днями у Харкові під керівництвом Української Будівельної Асоціації  (УБА) відбулася перша Міжнародна конференція забудовників, що зібрала в одному місці рекордну за останній період кількість представників великого та середнього будівельного бізнесу.  

УБА організувала перший із заходів, запланованих в межах своєї програми сприяння розвитку регіональним ринкам нерухомості, організувавши 2 листопада у м. Харкові міжнародну конференцію на тему „Розвиток регіонального ринку нерухомості: від конкуренції до партнерства”.  

Конференція викликала широку зацікавленість у операторів будівельного ринку як регіонального масштабу, так і столиці, зібравши понад 350 учасників із 230 компаній будівельно-інвестиційної галузі, на конференції також були присутні представники будівельного бізнесу із 12 країн Європи.  

На конференції було піднято широкий спектр проблем, що мають місце у будівельній галузі, серед яких: проблеми розвитку території, комплексної забудови, страхування будівельних ризиків та проблеми, пов’язані із реконструкцією застарілого фонду нерухомості. Також презентувались нові проекти всеукраїнського та регіонального значення: комплексний проект внеску компанії „ХХІ століття Харків” у розвиток Харківщини до 2012 року, інвестиційний проект комплексного будівництва „Металіст-Сіті”, проекти з розвитку логістичних центрів, малоповерхового будівництва та інші.  

Серед доповідачів на конференції були присутні: заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Олександра Кужель, харківський міський голова Михайло Добкін, головний архітектор Харківської області Юрій Шкодовский, а також представники будівельно-інвестиційного та консалтингового  бізнесу: Лев Парцхаладзе  („ХХІ Століття”), Дмитро Кутовий („Макрокап Девелопмент Украина”), Микола Толмачев („ТММ”), Олександр Хоменко („Василь Кісіль і партнери”), Мілан Паєвич („Слав-Інвест”).  

Відкриваючи конференцію, голова Ради директорів УБА Лев Парцхаладзе відзначив стрімкі темпи росту регіональних ринків нерухомості, їх високу інвестиційну  ємність та висловив сподівання щодо згуртування вітчизняних будівельників навколо Української Будівельної Асоціації з метою вирішення нагальних проблем будівельників та подальшого формування системи саморегуляції ринку. „Не допустити повторення ситуації, що нещодавно мала місце навколо компанії „Еліта-центр” - завдання кожного учасника ринку, і асоціація спроможна в найближчому майбутньому забезпечити ринку нерухомості  прозорість правил та захистити позиції забудовників і  споживачів”, – відзначив у своїй промові пан Парцхаладзе.  

Заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Олександра Кужель, виступаючи на конференції, висловила зацікавленість у співпраці асоціації із новоствореною при Мінрегіонбуді Громадською радою, що має на меті залучення громадськості до формування та реалізації основних напрямків державної політики у сфері регіональної політики, містобудування, будівництва та архітектури. „Тісна співпраця влади з безпосередньо залученим у будівництво бізнесом – єдиний шлях для формування законодавчої бази адекватної сьогоднішнім потребам країни. Зважаючи на завдання, що ставиться перед країною у перспективі проведення матчів  чемпіонату „Евро-2012”, така співпраця має бути налагоджена уже сьогодні”, - заявила пані Кужель.  

Конференцію було організовано за спонсорської підтримки компаній „ХХІ століття”, „Макрокап Девелопмент Украина”, „ТММ”, „Василь Кісіль і партнери”, „Слав-Інвест” та інших. Організатор конференції – Українська Будівельна Асоціація при безпосередній співпраці із медіа-агенцією Kiev Leading Media.