Віконні вироби - це елемент будинку, який ми вибираємо з думкою, що він буде служити довгі роки. Однак, щоб це було так, потрібно придбати міцні, теплі та естетично приємні вікна. Окрім найпопулярніших дерев’яних та ПВХ моделей, ви також можете розглянути можливість вибору іншого типу вікна - алюмінієвого. А замовити та придбати їх ви можете на сайті http://www.alu.net.ua/.

Які їх властивості та характеристики?

Віконні рами з алюмінію переважають в громадських будівлях, тоді як в житловому будівництві це рішення не таке популярне. Це, однак, не означає, що на них не варто звертати уваги - вони характеризуються багатьма властивостями, які можуть вплинути на рішення щодо вибору.

Переваги алюмінієвих віконних рам

  • Основна перевага матеріалу - це його легкість і довговічність. Як результат, віконні рами, виготовлені з алюмінію, значно менше схильні до пошкоджень порівняно з рамами з ПВХ та дерева та не змінюють розміри через зміну температури. 
  • Пластичність і сприйнятливість до формування алюмінію означають, що він може формуватися у вікна різних нетипових розмірів і форм, наприклад, трапецієподібні. Ця ж властивість впливає на те, що віконні профілі можуть бути вужчими, а значить, це визначає естетичний вигляд вікон, які, таким чином, виглядають витонченішими та мають більшу площу скління. Крім того, вузькі профілі оптично збільшують навіть невеликі вікна. Варто також додати, що алюмінієві рами можуть бути набагато ширшими і дозволяють вбудовувати в них навіть надзвичайно великі та важкі скління.
  • Такі вікна захищені від корозії шляхом анодування або порошкового покриття. У другому випадку можна вибрати будь-який колір для фарбування профілів. Алюмінієві вікна - це також хороший теплоізолятор, оскільки в них використовуються найсучасніші теплоізоляційні матеріали. Вони також не створюють проблем у догляді, не потребують технічного обслуговування, а крім того, металеві елементи майже на 100% підлягають вторинній переробці.

Недоліки алюмінієвих вікон

Вікна, виготовлені з алюмінію, не є ідеальними.

  • Перш за все, їх металеві деталі холодні на дотик.
  • По-друге, пошкоджена або подряпана рама не підходить для ремонту чи ремонту, а лише для заміни.
  • Незважаючи на використання теплоізоляційних матеріалів, вони не такі хороші теплоізолятори, як традиційні дерев’яні або ПВХ-вікна.
  • Вони також набагато дорожчі за них, оскільки виготовляються на замовлення відповідно до індивідуально зроблених вимірювань. Їх ціна додатково зростає по причині нестандартних параметрів, таких як форма та тип обробки.