Наближаються новорічні свята, і звичайно власники приватних будинків і комерційних закладів думають про святкове оздоблення фасадів. Це прекрасна традиція, що дозволяє підняти настрій самим господарям і стороннім людям. Для власників ресторанів, барів і кав'ярень святкова ілюмінація є додатковою фішкою, що допомагає заманювати клієнтів всередину. Особливим попитом напередодні Різдва і Нового року користуються гірлянди на будинок - яскраві, неймовірно красиві, здатні створити дивовижну атмосферу свята і наповнити душі людей особливим теплом.

У західних країнах така традиція існує давно. Тепер вона прижилася і у нас, і це прекрасно. Насправді вкрай важливо дарувати гарний настрій собі та іншим людям, тому ті, хто прикрашають свої будинки кольоровими гірляндами, поступають дуже правильно і мудро. Звичайно, монтаж гірлянд на фасади пов'язаний з додатковими витратами, однак це варто витрат і додаткового клопоту. Що стосується комерційних закладів, у них такі витрати цілком виправдані, оскільки в святкові дні відвідувачів буває значно більше. До того ж гарне оформлення магазину або ресторану працює на перспективу.

Як прикрасити фасад гірляндами?

Зазвичай монтаж гірлянд здійснюють спеціалізовані компанії. У Києві цим може зайнятися компанія «Дім Світла», сайт dim-svitla.com.ua. Клієнтові достатньо звернутися на сайт і залишити заявку або зателефонувати за вказаними тут номерами і поспілкуватися з менеджером. У зручний для клієнта час на місце прибуде менеджер, який виконає огляд фасаду і необхідні виміри, обговорить деталі замовлення і домовиться про терміни. Для кріплення гірлянд використовуються надійні монтажні хомути, які міцно фіксують її в певних місцях. Зазвичай вся нитка гірлянди монтується до того, як її закріплюють на фасаді.

Крім даху і фасаду будівлі ілюмінація може бути розміщена на перилах і трубах, козирках, навісах, альтанках. Часто гірляндами прикрашають і розташовані поблизу з будинком дерева, кущі і скульптури. Звичайно, святкова новорічна ілюмінація повинна підключатися до електромережі. Для цього цілком підійде звичайна розетка, оскільки навантаження на мережу навіть при оздобленні великої площі не перевищуватиме 300-500 Ватт.