Наше життя вже важко уявити без мобільного телефону. Кожного року з"являються все нові й нові моделі з більш удосконаленими технічними характеристиками та можливостями. Але, як і будь-яка інша техніка, ці девайси мають визначений термін безперебійної роботи. Через деякий час власники гаджетів помічають невеликі функціональні проблеми. Частіше за все – це швидка розрядка або поломка батареї. Тому важливо знати, як правильно обирати акумулятори до мобільних телефонів.

Які бувають акумулятори?

Акумулятор (або батарея) – це джерело енергії для вашого пристрою. Від того, яку саме батарею має гаджет, буде залежати його час роботи. При виборі акумулятора перш за все зверніть увагу на:

  1. Тип акумулятора. Вони бувають нікелеві, літій-іонні та літій-полімерні. Останні використовують в нових моделях смартфонів. Такі накопичувачі тонкі, більш безпечні та повільніше «старіють». Який тип акумулятора підходить саме до вашого пристрою підкаже його інструкція.
  2. Ємність батареї. Вона вказує на те, скільки енергії акумулятор може віддавати за певний проміжок часу. Вимірюється та позначається літерами МAh (мілі-ампер-години). Чим більша ємність, тим довше телефон зможе працювати без підзарядки.
  3. Напруга накопичувача. Має стандарті значення. Від неї залежить потужність батареї. Для літій-іонних елементів більш позитивний вплив має зарядження струмом низької температури. При цьому для довгострокової служби такої батареї краще проводити регулярні дозарядження, щоб підтримувати заряд в діапазоні від 30% до 80%.

Важливим значенням якості акумулятора є місце виробництва. Ідеальним варіантом буде придбання оригінальної продукції у фірмовому магазині. Проте є альтернатива з китайського ринку. Ціна буде в півтора рази меншою, але також можна знайти достойні варіанти.

Як подовжити термін експлуатації акумулятора?

Незалежно від типу елементу, потрібно дотримуватись декількох нескладних правил. В числі таких рекомендацій наступне:

  • не допускайте механічних пошкоджень батареї;
  • не допускайте попадання вологи;
  • не використовуйте акумулятор на нагрітих поверхнях та захищайте його від перегріву;
  • після закінчення зарядки завжди вимикайте пристрій з мережі.

Ці прості рекомендації допоможуть вам не тільки продовжити життя батареї, але й уникнути небезпечних ситуацій. Адже при неправильній експлуатації акумулятор може «роздутися» і навіть спалахнути. Звісно виробники нових типів джерел енергії намагаються знизити ризик небезпеки, але краще запобігти ситуації, ніж потім остаточно попрощатись з гаджетом.

«Джерело: mobo.net.ua»