Якщо про DreamWave ви ще нічого не чули, то це лише тому, що ця марка на українському ринку компактних аудіосистем досі вважається новою.

Втім, не зважаючи на це, компанії вдалось надійно облашутватися на цьому самому ринку з цілою колекцією бездротових захищених колонок для сучасних смартфонів та інших мобільних девайсів так званого споживчого рівня (і не тільки споживчого, між іншим).

Та у цьому огляді - не про такі мегадевайсах DreamWave, як, наприклад Survivor чи Tremor (про них і так розказано й показано стільки, що не перечитати і не передивитися). Ні, цього разу ми розповімо про одну з найстильніших та найсимпатичніших (на наш погляд) бездротових колонок цього бренду, котра через свій суто "цивільний" вигляд навіть трохи губиться на зеленому військово-польовому фоні захищених DreamWave.

Мова, звичайно ж, піде про модель Harmony, точніше - про нову DreamWave Harmony II, саме так вона називається.

Беспроводная Harmony II от DreamWave: гармония и немного мобильности

Як і перша Harmony, випущена на кількома роками раніше, Harmony II відрізняється від "класичних" захищених DreamWave перш за все зовнішнім дизайном. Колонка виконана в компактному алюмінієвому корпусі чорного кольору з оригінальною (і дуже приємною та теплою на дотик) шкіряною окантовкою. Такий дизайн, як ви розумієте, вказує на те, що колонка загалом не орієнтована на експлуатацію, так би мовити, "в польових умовах". Зате вона набагато краще і природніше виглядає в домашньому інтер'єрі, в робочому кабінеті або на садовому столику під навісом чи літньо парасолькою.

В компанії DreamWave Harmony II називають колонкою мобільного. В тому сенсі, що її теж можна носити або возити з собою - розміри і вага у неї підходящі, і навіть фірмова сумочка-чохол в комплекті для цього є.

Беспроводная Harmony II от DreamWave: гармония и немного мобильности

Але, знову ж таки, зроблена і виглядає вона настільки ... кімнатною і домашньою, що кудись нести її з дому абсолютно не хочеться. Максимум на роботу і назад. Ну, може, ще кудись, але тільки за якоїсь нагоди і не часто.

До того ж, Harmony II важить майже 2 кіло (1.76 кг), і жодних додаткових кріплень чи ручки для переноски конструкцією не передбачено. За формою колонка досить зручна, щоб її можна було без особливих проблем укладати/виймати в сумку/з сумки, але не більше. І то, щоразу потрібно пильнувати, щоб ці 2 кіло не впустити.

А так Harmony II - це сучасна повнофункціональна Bluetooth-колонка для смартфона (а також для планшета, ноутбука чи плеєра), котра окрім того, що вміє відтворювати музику з вражаючою як для таких розмірів потужністю і з відмінною якістю звуку, також може працювати і як звичайний зовнішній динамік, озвучуючи телефонні розмови.

Ця функція, до речі, у Harmony II реалізована грамотно. Коли ви слухаєте музику, і у цей час надходить вхідний, то колонка автоматом ставить плеєр смартфона на паузу, перемикається у режим "вільні руки" і після завершення розмови запускає трек з того ж місця, де він був зупинений.

Ще одна перевага цієї моделі - її батарея. Розробник вирішив оснастити начебто декоративну Harmony II нормальним вбудованим акумулятором, заряду якого вистачає на 18 годин роботи девайса в режимі безперервного аудіовідтвоення (або на 6 годин роботи на максимальному рівні гучності).

А це означає, що коли слухати музику з Harmony II в середньому години по 2-3 на день, як це зазвичай і буває, то про зарядку можна не згадувати десь з тиждень, що, погодьтеся, зовсім не мало. Тому і вага колонки не така вже й зайва.

Та й важить вона стільки не тільки через великий акумулятор. Окрім батареї у неї є ще пара широкосмугових динаміків, пара пасивних, а до них - ще й вмонтований аудіопідсилювач. І всі вони разом видають 16 ват чистого і добре деталізованого HiFi-звуку, до того ж відразу на обидві сторони корпусу: вперед і назад. Це не так і гучно, якщо слухати Harmony II на вулиці, але відразу відчувається пристойний запас потужності, коли колонка починає працювати в кімнаті.

Беспроводная Harmony II от DreamWave: гармония и немного мобильности

Отже?

А в підсумку отримуємо дуже класний звук, лаконічний, але стильний дизайн, зручне управління і чималу автономність - це з безумовних плюсів моделі.

Із мінусів - теж дещо відзначимо. По-перше, дуже шкода, що ця колонка не вміє заряджати смартфони, як інші DreamWave (хоча, гадаємо, як раз це можна вважати наслідком її декоративності).

По-друге, не зважаючи на всі переваги Harmony II, вона все ж трохи важкувата як для ніжних жіночих рук (і для жіночих плечей - це якщо захочеться особисто тягти її у сумці хоча б до машини). І по-третє (але це вже кому як), треба звикати, що у цієї колонки мікрофон теж працює дуже добре. І впродовж телефонної розмови співрозмовник прекрасно чує не тільки ваш голос, а й усе, що відбувається навколо вас, а це не завжди доречно.

Ну, от якось так коротенько про нашу нову Harmony II.