барабашово, вакцинаціяБільше 60% підприємців торговельного центру "Барабашово" вакциновані від COVID-19. У цей відсоток входять ті, хто вже отримав відповідний сертифікат чи має перше щеплення. Близько трьох відсотків поки не роблять щеплення від коронавірусу через підвищення рівня відповідних антитіл, що є наслідком вже перенесеної нещодавно хвороби. Профспілкові об'єднання "Барабашово" запевняють, що у найближчий час кількість вакцинованих підприємців найбільшого у східній Європі торговельного центру перевищить 90%. Ці дані 21 жовтня оприлюднили профспілкові організації "Барабашово". Такий високий рівень вакцинації серед підприємців дозволить працювати навіть у період жорсткого карантину, переконані представники бізнесу.

Високий рівень проведення кампанії вакцинації, переконані в адміністрації "Барабашово", пов’язаний із низкою організаційних та роз’яснювальних заходів. Сьогодні кожен, хто бажає, може вакцинуватися просто на території торговельного центру: тут на базі медичної установи сертифіковані лікарі двічі на тиждень проводять щеплення.

Але ще з квітня 2020 року на території "Барабашово" реалізується план протиепідемічних заходів "Бар’єр": дезинфікуються торговельні об’єкти, міжряддя, технічні приміщення і туалети, розповсюджуються роз’яснювальні матеріали, в яких йдеться про норми та обмеження, що діють на період карантину, постійно проводяться навчання серед контролерів та працівників сервісних служб.

"Наш працівник не лише сам повинен дотримуватися всіх карантинних заходів, а й має пояснити відвідувачам, які саме норми діють. А, в разі необхідності, допомогти людині, у якої раптово виникли симптоми COVID-19, викликати швидку та дочекатися її", - розповідають про роботу з персоналом в адміністрації торговельного центру.

Темпи вакцинації серед підприємців ТЦ "Барабашово" в рази прискорилися з початку осені, коли на рівні Мінохорониздоров’я було озвучено про високу ймовірність введення жорстких карантинних заходів. Враховуючи, що бізнес на власному досвіді відчув увесь тягар локдауну, який вводився влітку 2020 року, профспілкові об’єднання разом із адміністрацією торговельного центру забезпечили максимально зручні умови для того, щоб абсолютна більшість підприємців були вакциновані й могли продовжувати роботу навіть в умовах жорсткого карантину.

"Ми розуміємо необхідність дотримання всіх норм протиепідемічної безпеки. Але нам потрібно й годувати свої родини, сплачувати податки. Ось чому ми й самі отримуємо щеплення, й агітуємо всіх своїх знайомих і колег робити так само. Зараз увесь "Барабашово" міг би отримати "зелений" сертифікат, якщо б такі давали торговельним центрам", - говорять підприємці