На межі Харківської та Донецької областей за 10 хвилин їзди одне від одного, розташовані два села - Дібрівне та Курулька, які зазнали згубних наслідків російської окупації та обстрілів. Їхні аерознімки опублікувала Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна).

Дібрівне є невеликим сільським населеним пунктом на Харківщині в складі Барвінківської громади Ізюмського району. До повномасштабного вторгнення у селищі проживало 52 особи.

На початку повномасштабного вторгнення Дібрівне опинилося під тимчасовою окупацією росіян. 5 вересня 2022 року населений пункт звільнили і відтіснили лінію фронту. Втікаючи, окупанти щедро замінували Дібрівне та покинули багато військової техніки.

Село Курулька також входить до Барвінківської громади. До вторгнення у лютому 2022 року там проживало 297 людей.
Цей населений пункт за свій незвичний ландшафт в народі називають "маленькою українською Швейцарією". Село зазнало масштабних руйнувань. Протягом шести місяців ворог намагався взяти його під контроль. ЗСУ двічі відбили наступ росіян, але ті продовжували обстріли аж до звільнення Дібрівного. Там зруйновано дитячий табір "Барвінок", школу та значну частину Курульки.