Лікарям вдалося врятувати ноги двом підліткам, які 8 травня потрапили під обстріл на шкільному стадіоні в Салтівському районі Харкова. Про це пише "Суспільне".

Діти грали на стадіоні у футбол, коли росіяни завдали ракетного удару. Від обстрілу постраждали троє хлопчиків 13, 14 і 15 років, а також 8-річна дівчинка і ще троє дорослих.

Керівник однієї з лікарень Руслан Врагов повідомив, що до його медзакладу доставили чотирьох пацієнтів. Це були троє хлопців і чоловік 55 років. Усі хлопчики були у важкому стані. Щоб врятувати дітей, медики викликали колег з інших лікарень, були залучені травматологи, анестезіологи, хірурги. Стан дітей довелося стабілізувати, вони добу залишалися в інтенсивній терапії. Сьогодні їхній стан важкий, але стабільний, загрози життю немає. Наразі всі троє хлопців переведені до профільних медзакладів.

В одного з хлопців поранення голови та осколкове ураження легень, у двох хлопчиків - відкриті переломи стегна та гомілковостопного суглоба. Кінцівки відновлені, встановлено апарати зовнішньої фіксації. Медики сподіваються, що вдасться зберегти ноги в обох хлопців. 

У 55-річного пораненого чоловіка був стан середньої тяжкості, порушення свідомості та контузія, він залишається в лікарні.

8-річна дівчинка отримала поверхневу травму, її стан - середньої тяжкості. Дитину лікуватимуть амбулаторно.

Двох інших постраждалих дорослих виписали з лікарні.