На Харківському напрямку РФ нарощує сили і проводить перегрупування. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Але, за його словами, ознак підготовки росіян до наступу немає. Проте на найбільш загрозливих напрямках частини ЗСУ посилено артилерійськими і танковими підрозділами.

На Куп'янському напрямку, в районі сіл Стельмахівка і Берестове, російські війська мали тактичний успіх, але були зупинені ЗСУ.

Українським військам вдалося поліпшити своє тактичне становище в районі Синьківки. Це село за кілька кілометрів на схід від Куп'янська. На цій ділянці тривають бої з кінця 2022 року. Російські війська неодноразово намагалися наступати на цій ділянці, але всі атаки відбивалися українськими силами оборони.

Загалом, за даними Сирського, ситуація на фронті загострилася. Війська РФ зосередили основні зусилля на кількох напрямках, створивши значну перевагу. По всій лінії фронту тривають важкі бої.

В Інституті вивчення війни ISW вважають, що в росіян немає сил, які дозволили б узяти під свій контроль Харків. Аналітики також вважають, що російський наступ з метою захоплення Харкова створить серйозні проблеми для самих російських сил, особливо з огляду на те, що після прибуття американської військової допомоги оснащення ЗСУ значно покращиться.