54-річний мешканець Куп'янського району, уродженець окупованого нині російськими військами Луганська розповсюджував кремлівські фейки, вихваляв "вагнерівців" та радів смертям українців. Про це повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула

Із червня 2023 року колаборант регулярно публікував власні антиукраїнські дописи у місцевому проросійському чаті телеграма. Використовуючи стандартні наративи кремлівської пропаганди, він виправдовував та заперечував збройну агресію РФ проти України. Зокрема, він публікував твердження на кшталт: "цієї війни хотіли англосакси, а росія нібито усіляко намагалася уникнути так званої СВО", "Україна з 2014 року вбивала мирних мешканців Донбасу", "Україна порушувала Мінські угоди".

Крім того, чоловік дискредитував українських захисників, розповсюджуючи вигадки путінських пропагандистів, натомість бойовиків російської ПВК "Вагнер" – називаючи їх "справжніми героями".

До того ж, у своїх публікаціях ворожий агітатор заявляв, що з 2014 року він особисто радіє кожній загибелі українця, і йому все одно – мирний він чи ні.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування та заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників, вчинені повторно). Наразі він перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років ув'язнення з конфіскацією майна.