У Харкові триває відновлення теплових мереж. Комунальники готують місто до опалювального сезону, повідомили в "Харківських теплових мережах".

Зокрема, тепловики проводять роботи в Шевченківському районі. Особливу увагу приділяють відновленню мереж, які постраждали від обстрілів.

На вулиці Бакуліна ще після першого прильоту замінили 120 метрів пошкодженої магістралі, захистили її бетонними коробами в небезпечному місці та довели до підвалу будинку. У червні тут розпочнеться капітальний ремонт системи внутрішньобудинкових мереж із заміною комунікацій на даху, у підвалі та на кожному поверсі, також поміняють стояки. 

На насосній станції розпочато гідровипробування магістралі діаметром 1200 мм. За словами керівника Шевченківської філії ХТС Володимира Комарницького, торік такі гідровипробування виявили в магістралі один дефект. Довелося замінити цілу ділянку. Тепер теплоенергетики сподіваються на кращий результат - за останні кілька років цю магістраль вдалося замінити на 70%.

Комунальники майже повністю замінили старі внутрішньоквартальні мережі на Павловому Полі. Наразі в одному з великих дворів міняють останні 60 метрів вводу в будинок. Решту труб у цьому дворі, а це близько півкілометра, замінили ще в минулі роки. 

Комарницький повідомив, що на сьогодні вже замінено близько 60% теплових артерій району. Загалом від початку нової ремонтної кампанії вже встигли перекласти близько кілометра комунікацій.

У планах - 72 капітальні ремонти в будинках і ремонти внутрішньоквартальних та магістральних мереж.