Харківська окружна прокуратура повідомила про підозру 44-річному чоловіку в одержанні неправомірної вигоди та впливі на ухвалення рішень посадовими особами, що супроводжувалося вимаганням. За даними слідства, безробітний житель Харкова розробив схему незаконного збагачення, пропонуючи військовозобов'язаним особам допомогу у виїзді за кордон.

Чоловік стверджував, що може вплинути на співробітників однієї з міських клінічних лікарень і посприяти у видачі документів, які дозволяють безперешкодно перетинати державний кордон України. Зокрема, у березні 2024 року він пообіцяв одному з "клієнтів" допомогти виїхати з країни як супроводжуючий своєї матері на лікування за 11 тисяч доларів США.

Підозрюваний обіцяв оформити необхідну документацію, включно із запрошенням із закордонної клініки на ім'я матері "клієнта", без проходження будь-яких обстежень. 9 травня 2024 року під час одержання всієї суми неправомірної вигоди чоловік був затриманий правоохоронцями.

За клопотанням прокуратури підозрюваного взято під варту. Слідство встановлює повне коло осіб, причетних до злочину, а також інших "клієнтів" затриманого.