У ніч із 30 на 31 липня російські війська обстріляли Харків ракетами С-300. Голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що прильоти припали на цивільне підприємство в Новобаварському районі. Сталися пожежі. Отримав поранення 61-річний охоронець. Його доставили в лікарню.

С-300 - зенітно-ракетний комплекс, який розроблявся і модернізувався з 1967 по 2005 роки. Він здатний вражати різні цілі на відстані до 75-200 кілометрів. Призначений для оборони від повітряних нальотів і ракетних ударів. Але може застосовуватися і для обстрілів наземних цілей. Під час повномасштабного вторгнення російські війська неодноразово завдавали ударів по Харкову та області ракетами С-300.

Також війська РФ обстріляли ракетами і з артилерії Чугуївський, Богодухівський і Куп'янський райони. Одну людину вбито, кілька поранено.

►Близько опівночі в смт Великий Бурлук Куп'янського району російська ракета С-300 влучила в город. Пошкоджено приватний будинок і гараж.

►30 липня ввечері обстріляли село Шийківка Ізюмського району. Пошкоджено приватний житловий будинок. Загинула жінка 74 років. Жінка 53 років і 76-річний чоловік дістали поранення.

►У Вовчанську пошкоджено 4 житлових будинки. Поранено 84-річного чоловіка.

►У селі Тимофіївка Богодухівського району з БПЛА скинули дві гранати. Пошкоджено два паркани.