Пізно ввечері 30 січня РФ вдарила по Харкову "Шахедами". За даними голови ХОВА Олега Синєгубова, місто й область атакували близько шести безпілотників.

Є пошкодження цивільної інфраструктури. Зокрема, відомо, що є влучання в приватний житловий будинок у Салтівському районі Харкова і в магазин у Слобідському районі, там почалася пожежа. На місцях прильотів працюють рятувальники.

За словами мера Харкова Ігоря Терехова, пошкоджено також два багатоповерхові будинки в Слобідському районі, там вибито вікна. Зупиняти теплопостачання в цих будинках не будуть, бо серйозних пошкоджень у системі подачі тепла немає. Інші комунікації перевіряють. Також зазнали пошкоджень машини.

Станом на 00.10 31 січня було відомо про трьох постраждалих. Як повідомили в поліції, 85-річний чоловік отримав осколкові поранення, першочергову допомогу йому надали співробітники полку поліції особливого призначення. 44-річний чоловік отримав контузію, ще один чоловік звернувся по допомогу до медиків, діагноз - гостра реакція на стрес.

За минулу добу в Харкові було чутно три серії вибухів. За даними влади, усі прильоти були в передмістях - Коротичі та Малій Данилівці. За попередньою інформацією, на щастя, ніхто не постраждав. Ймовірно, росіяни застосували ракети "Іскандер-М", але всі деталі ще уточнюються.