Увечері 28 листопада в селі Станичне Красноградського району 40-річний п'яний чоловік у кафе-магазині "Престиж" облив бензином п'ятьох дітей і спробував їх підпалити. 

Постраждалі - дівчатка 11, 12, 13, 17 років і хлопчик 13 років.

Староста Станичненського округу Катерина Чернова розповіла, що підозрюваний уже п'яним прийшов у кафе і просив у продавця горілки, пише "Суспільне".

Діти сиділи за столиком у магазині, спілкувалися. Чоловік почав до них чіплятися, потім відкрив пляшку з бензином, облив дітей, підпалив пляшку і кинув її в магазин.

Потерпіла Маргарита Чамаго розповіла, що спочатку чоловік облив бензином хлопчика, потім газові балони, потім почав поливати весь магазин. Маргарита вибігла з магазину через вогонь. Ще одна потерпіла, Вероніка Чала, повідомила, що в неї загорілися ноги, почалася паніка. Дівчинка швидко вибігла, вогонь загасили.

Дітей доправили до Красноградської лікарні. Лікарі встановили, що опіків або інших травм ніхто з них не отримав.

Унаслідок підпалу в кафе пошкоджено батарею, прилавок і штори. В аптеці поруч згоріли двері.

Бабуся Маргарити Наталія Брижань розповіла, що в онуки була панічна атака, вона трохи почала задихатися, але вночі спала спокійно. Дівчинка розповіла, що того дня чоловік уже підходив до дітей, коли ті сиділи в альтанці. Він поговорив і пішов. Увечері діти зайшли в магазин погрітися, купили солодощів, напоїв - сиділи, їли. Чоловік почав чіплятися до них із запитанням: "Чого ви тут сидите?"

Діти не постраждали дивом, вважає Наталя Брижань. На одному хлопчику загорілася куртка, але він зняв її на вулиці і швидко загасив.

Чоловіка затримали власник кафе Микола Бондаренко разом із племінником. Власника в момент події в кафе не було, він приїхав через 5 хвилин. Картину відновив за камерами спостереження. Камери зафіксували, що чоловік прийшов із літровою пляшкою. З неї він поливав дітей і магазин. Потім витягнув запальничку і підпалив. Один із місцевих жителів, який зайшов до магазину, загасив пожежу. Микола Бондаренко з племінником наздогнали чоловіка на дорозі, викликали поліцію, правоохоронці забрали підозрюваного.

Після того, як чоловіка затримали, він кричав, що в нього є довідка і йому "нічого не буде, бо він непідсудний".

Начальник Красноградського відділу поліції Андрій Грязєв повідомив, що затриманий не зміг пояснити, навіщо приніс пляшку з бензином у магазин. Йому повідомили про підозру в замаху на вбивство двох або більше осіб. Це особливо тяжка стаття, яка передбачає до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.